Over MijnStrippenkaart

MijnStrippenkaart is een onderdeel van Piozum. Piozum biedt consultancy, software op maat, webdesign en webapplicaties. Regelmatig kwam het bij ons voor dat we aan het onderhandelen waren met klanten over de kosten van een kleine activiteit, zoals het onderhoud van een website of het maken van een fotoboek. Kleine werkzaamheden dus, van slechts een of enkele uren. Zonde om voor zulke activiteiten steeds weer over een prijs te onderhandelen. Verder viel het ons op dat klanten huiverig zijn voor het afsluiten van een maandelijks onderhoudscontract en liever per onderhoudsactiviteit betalen. Maar daar elke keer over communiceren neemt veel tijd in beslag.

We stelden ons voor hoe dat in andere branches gaat. Neem bijvoorbeeld de 10-rittenkaart van het zwembad. De klant betaalt in een keer voor een aantal bezoeken, en kan daarna een aantal weken lekker zwemmen zonder elke keer bij toegang weer entree te betalen.
Onze conclusie: Het is gewoon prettiger om iets tegoed te hebben, dan steeds opnieuw te betalen.

Na het succesverhaal van een collega over het invoeren van een zogeheten strippenkaart voor onderhoudswerkzaamheden, hebben wij besloten dit ook in te voeren. Het bevalt ons en onze klanten zeer goed en we hebben al meerdere kaarten verkocht. Wij stuurden na elke activiteit van ons, een e-mail naar de klant met een overzichtje van de uren die nog over waren en de activiteiten die afgerond waren. Een hele administratie bij elkaar, en verder weinig overzichtelijk voor zowel ons als voor onze klanten.

Dus hoe zijn die, eigenlijke virtuele, strippenkaarten dan overzichtelijk bij te houden? Zowel voor onszelf: hoeveel strippen heeft een klant nog? Is de strippenkaart al betaald? En hoeveel strippenkaarten zijn er verkocht en hoeveel strippen zijn daarvan nog niet ingevuld? En voor de klant: hoeveel strippen heb ik nog? Wat voor activiteiten zijn er gedaan door het bedrijf? Moet ik alweer een nieuwe kaart bestellen? Zo kwamen we op het idee voor een digitale strippenkaart, MijnStrippenkaart, waar de strippenkaarten gemakkelijk zijn te beheren en de activiteiten simpel en overzichtelijk ingevoerd en bekeken kunnen worden.

En tja, als we dat ontwikkelen voor onszelf, waarom zouden we dat dan niet delen met onze collega-ondernemers?

Meer weten over MijnStrippenkaart.
Meer weten over het strippenkaartsysteem.